Få saker är så roliga som att ge och få julgåvor och då detta dessutom är ett utmärkt sätt att marknadsföra sig själv, liksom att etablera och upprätthålla redan existerande relationer med kollegor, anställda och kunder så är detta verkligen något att satsa på.

Man bestämmer själv hur mycket eller hur lite man vill spendera och det finns ett enormt urval att välja och vraka bland.

Bland det smartaste man kan göra är ett ge bort saker som är användbara. Genom att trycka sin logo lite diskret på varan kan man på så sätt “hänga med” mottagaren till deras hem, kontor, gym eller sociala tillställningar.

En praktisk väska eller tygpåse kommer att ses av passagerare på bussen liksom av kunder i matvarubutiken och en termos av andra friluftsälskande medmänniskor som själva kommer att önska att de också hade en.

Vad man ger bort kan också reflektera vem man själv är som företag: är man ett klädföretag passar det ju alldeles perfekt med en snygg skjorta eller t-shirt och är man ett teknikmagasin kan en användbar powerbank bli den perfekta gåvan.

Kanske man säljer böcker och har en specialkampanj inför julen med en stor samling kokböcker; vad kan komplettera kampanjen bättre än någon form av köksutrustning? Om du inte har en blekaste aning om vad du vill ge bort kan ett gåvokort bli den perfekta lösningen på problemet!

Man behöver aldrig vara rädd för att gåvan skall hamna i fel händer då ju fler som använder den innebär att desto fler också kommer att se den. Ditt varumärke kan resa långa vägar med dina julgåvor och du kommer att uppskattas för din givmildhet och omtanke.

Din logo kommer att ses om och om igen och som en effektiv extra bonus kommer den i samband med helgdagarna dessutom följa med under julfirandet.