Vem minns inte mardrömmen om mjuka paket under granen när man var liten? För de flesta var det ett öde värre än döden att upptäcka att tomten inte kommit med ett endast hårt paket och besvikelsen låg som en tung klump i halsen!

Denna känsla kommer kanske inte lika stark när man är vuxen då många faktiskt uppskattar att få kläder eller filtar i present, men faktum är att ett hårt, fyrkantigt paket eller ett kuvert ofta väcker mer intresse även när man blivit lite äldre.

För att lyckas bäst med sina julgåvor är det viktigt att man tar sig en ordentlig funderare på vad ens anställda verkar gilla bäst.

Är de konstant desperata efter paraplyer då de är en samling virrpannor som alla lägger dem ifrån sig när de är ute på stan, eller är de alltid i behov av en powerbank då de tillhör den skara som till och med riskerar livhanken genom att

ladda mobilen på osannolika ställen för att ständigt kunna vara uppkopplade?

Vissa gåvor är generellt mer uppskattade än andra; vem kan motstå en härlig chokladask eller ett gåvokort till en populär butik? Är du osäker på vad dina anställda tycker bäst om kan det därför vara smart att ge dem saker som över lag de flesta behöver eller tycker om.

Om du å andra sidan vet att de alla ligger i hårdträning för maratonloppet kan det passa bättre med snygga träningskläder eller vattenflaskor som de kan använda jämt och ständigt.

Genom att ge bort julgåvor som specifikt passar mottagaren visar man sin omtanke och att personen ifråga är högt värdesatt, så det är alltid värt att ta sig lite tid innan man fattar sitt beslut.

Man gör inte bara sina anställda glada, utan ger dessutom ett allmänt gott intryck, vilket kommer att påverka både sammanhållningen och prestationen.