När man ger bort julgåvor är det alltid en stor fördel om de kommer till användning.

Särskilt om man har som syfte att passa på att marknadsföra sitt företag så är det A och O för gåvorna att användas så länge och ofta som möjligt! Se därför till att beställa saker som både representerar företaget väl men som också passar den målgrupp man riktar sig mot.

Ett ask choklad är inte helt lyckad om man har ett gym eller mottagare som försöker gå ner i vikt medan ett café eller en sockerbagare med detta ger något som är mycket lämpligt. Varje kund är unik, och det gäller även företag och föreningar, så skräddarsy julgåvorna så väl det bara går.

En klassisk present som alltid är mycket användbar för i princip alla är en penna. Man kan aldrig få tillräckligt med pennor och är man dessutom ett företag som specialiserar sig på papper eller författande kan detta passa ens profil extra väl.

Det är dock ännu bättre att ge något som man inte har lika tillgängligt hela tiden, och därför kan en sportflaska bli ett extra bra sätt att ge en gåva om man är en företagare i träningsvärlden.

Inom samma bransch är olika typer av träningskläder alltid uppskattade, vare sig det handlar om hela set eller om en praktisk keps eller t-shirt.

Köksutrusning är något som alla också behöver och, återigen, om man på något sätt har med matlagning att göra kan detta bli en bra förlängning på sitt varumärke.

Eftersom den kommer att användas ofta i hemmet dyker din tryckta logo upp regelbundet, och på så sätt finns ditt företag alltid närvarande.

En praktisk och användbar gåva ger också ett allmänt gott intryck då det visar att du är omtänksam och tagit mottagarens behov i beräkningen – och alla gillar att bli sedda!