När det vankas juletider har man ett utmärkt tillfälle att visa sina anställda hur mycket man uppskattar dem och det de gör för företaget.

Även om man säger det till dem så är det få saker som bättre visar just uppskattning som en fin gåva, och detta gäller även i det vanliga livet.

Att ge en person en present visar på vänskap, lojalitet, omtanke och givmildhet. Så vill du att dina anställda skall bli glada över julen så är en julgåva ett fint sätt att visa detta på!

Hur mycket man vill lägga på julgåvorna beror dels på företagets storlek men också ens budget.

Till julen kan det dock vara värt att kosta på sig lite extra fina presenter, särskilt när det kommer till de personer man har en långvarig relation med som man hoppas skall fortsätta.

Ge därför dina anställda saker som du vet att de kommer ha mycket glädje av. Kanske ett gruppfoto som du sedan trycker på olika varor som koppar, tröjor och paraplyer.

Detta är inte bara användbara gåvor utan dessutom roliga presenter som de alla kommer att glädjas extra mycket åt, vilket i sin tur skapar ännu bättre sammanhållning och lojalitet. Och detta, det är värt vartenda öre!

Har alla på kontoret gett sig den på att springa ett lopp eller bli starkare efter nyår?

Ge dem alla snofsiga träningsväskor; om du vill lägga på några extra kronor så fyll dem med handdukar, vattenflaskor, kepsar och T-shirts för att hjälpa dem på traven att nå sina mål.

Är det istället frågan om ett gäng gourmander och livsnjutare? Ge dem en uppsättning vinglas, en chokladask och ett gåvokort för någon föreställning.

Är de alla tekniknördar – en snygg ask innehållande USB stickor, minnesbanker och trådlösa laddare! De kommer att se dig som världens bästa chef och se fram emot fortsatt anställning!