Oavsett vilken typ av firma eller affärsverksamhet man bedriver, så är en oerhört viktig del av denna att man hela tiden har en bra marknadsföring som väcker intresse, skapar nya kunder och upprätthåller goda relationer med de redan existerande klienterna. En enkel annons kan till exempel locka till sig ny publik men utan en fortsatt bra reklam och kvalitet kan man lätt förlora den igen.

Ett enormt effektivt och trevligt sätt att bibehålla sina goda relationer är att ge sina kunder en exklusiv julgåva. Alla människor blir ju glada av en present och något så enkelt som en gratis penna kan pigga upp vem som helst, men att ge en uppskattad kund något extra fint är positivt på många sätt och vis; kunden blir glad, ditt firmanamn associeras med omtanke och givmildhet och stämningen och relationen blir bättre än någonsin.

Om man ger bort profilreklam regelbundet så är det viktigt att just julgåvan blir något alldeles extra. Alla har vi ju barnet inom oss själva och att få en fin julklapp kan få den mest inbitne antitraditionalisten att bli lite pirrig av förväntan. Vad har jultomten med sig till alla snälla barn?

Exempel på trevliga julgåvor som är mer exklusiva är riktigt lyxiga chokladaskar, ett set med snygga träningskläder eller kanske ett gåvokort där kunden själva kan skaffa sig det han eller hon vill ha. En uppsättning golfklubbor eller ett antal köksmaskiner är något för den riktigt stora kunden, och en trevlig samling kläder för alla årstider kan vara en annan rolig idé. Gör det hela till något extra till dina bästa kunder så kommer era band att stärkas ännu mer och de kommer att känna en särskild lojalitet som får dem att förbli vid din sida. Underskatta aldrig vikten av att visa människor hur mycket man uppskattar dem och vill fortsätta sin relation med dem!